Gezien: vluchtelingen delen koekjes uit aan personeel Brusselse supermarkt

© Laurane Dupont
| Vluchtelingen delen koekjes uit aan personeel Brusselse supermarkt

Zaterdag hebben vluchtelingen en vrijwilligers koekjes uitgedeeld aan het personeel van een supermarkt in Brussel. "Dit is de winkel waar ons netwerk van vrijwilligers al vijf jaar lang elke week inkopen doet om ontbijt uit te delen aan de vluchtelingen en daklozen in de buurt van het Noordstation. Het doet deugd om de rollen eens om te draaien."

Zaterdag hebben vluchtelingen en vrijwilligers het initiatief genomen om het personeel van een Lidl-supermarkt in het centrum van Brussel te steunen door gratis koekjes aan te bieden. Hun doel is het zogenaamde 'essentiële personeel' te bedanken voor hun werk ten dienste van de bevolking tijdens de crisis die een jaar heeft geduurd.

“Gedurende een jaar van gezondheidscrisis en lockdowns is het personeel van de supermarkten aan het front gebleven om een essentiële dienst te verlenen aan de hele bevolking," zegt Astrid Murango van het netwerk voor solidariteit onder vluchtelingen Amitié Sans Frontières.

"Wijzelf zijn elke week boodschappen blijven doen om ontbijt uit te delen aan vluchtelingen en daklozen in de buurt van het Noordstation. Met bevriende vluchtelingen en vrijwilligers kwamen we op het idee om een symbolische actie te organiseren om dit werkelijk onmisbare personeel te bedanken. We gingen hun koekjes brengen die we zelf hadden gemaakt met deze vluchtelingen, samen met een klein bedankbriefje. Het personeel was erg enthousiast over de actie.”

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?