2 maart 2020: inhuldiging van de nieuwe buslijn 56 van de MIVB op het Colignonplein in Schaarbeek. Vlnr:  Brieuc de Meeûs, Bart Dhondt, Cécile Jodogne, Philippe Close en Bernard Clerfayt

| 2 maart 2020: inhuldiging van de nieuwe buslijn 56 van de MIVB op het Collignonplein in Schaarbeek. Vlnr: Brieuc de Meeûs, Bart Dhondt, Cécile Jodogne, Philippe Close en Bernard Clerfayt.

Gloednieuwe buslijn 56 rijdt eerste keer uit

LG
© Belga
02/03/2020

Aan het Colignonplein in Schaarbeek is buslijn 56 ingehuldigd en in dienst genomen. De lijn verbindt Neder-Over-Heembeek met Schaarbeek en de Europese wijk aan Schuman.

De Brusselse minister Bernard Clerfayt (DéFI), Schaarbeeks burgemeester Cécile Jodogne (DéFI), Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en de CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs, kwamen samen het lintje doorknippen voor de officiële inhuldiging van de lijn 56.

De gloednieuwe buslijn, die loopt van Buda tot aan Schuman, betekent voor de inwoners van Neder-Over-Heembeek en Schaarbeek dat ze nog beter verbonden worden met het centrum van de stad, maar ook met hun eigen gemeente.

Noemenswaardige haltes

In Neder-Over-Heembeek bedient lijn 56 voor het eerste de bedrijvenzone waar het postsorteercentrum van bpost zich bevindt en reikt ze ook tot aan het militair hospitaal en winkelcentrum Docks Bruxsel. In Schaarbeek zorgt de buslijn voor een verbinding tussen het Colignon- en het Daillyplein, ofwel het hoge en lage gedeelte van de gemeente.

Het eindpunt aan Schuman in de Europese wijk zorgt voor een rechtstreekse verbinding met metro en trein. De komst van lijn 56 zorgt ook voor een hervorming van lijn 47, die loopt van het station in Vilvoorde tot aan dat van Heembeek. "Deze nieuwe stap in de indienststelling van het busplan toont dat de hervorming van het busnet het hoofd biedt aan de evolutie van de noden op het vlak van mobiliteit", aldus CEO De Meeûs.

Alle haltes vind je op www.busplanmivb.be/lijn/56

2 maart 2020: inhuldiging van de nieuwe buslijn 56 van de MIVB op het Colignonplein in Schaarbeek

| 2 maart 2020: inhuldiging van de nieuwe buslijn 56 van de MIVB op het Collignonplein in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , Mobiliteit , lijn 56 , Schaarbeek , Colignon , MIVB , buslijn

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni