Goldstein: 'Leconte geen directeur-generaal van Kanal'

Godfried Roelant
21/12/2017
yves_goldstein_citroenmuseum_940_667px_c_bart_dewaele.jpg

Yves Goldstein blijft voorlopig projectverantwoordelijke van Kanal en beslist pas na de werken of hij zich kandidaat stelt voor de functie van directeur-generaal.

De benoeming van Jean-François Leconte tot secretaris-generaal van Kanal houdt niet in dat de kabinetschef van Brussels minister Gosuin (Défi) ook de rol van directeur-generaal zal vervullen. "Leconte zal mij helpen met de administratieve kant van de zaken", zegt Goldstein aan BRUZZ.

Projectverantwoordelijke bij Kanal Yves Goldstein zegt aan BRUZZ dat de aanstelling van Jean-François Leconte als secretaris-generaal niet inhoudt dat hij ook directeur-generaal wordt van het nieuwe museum voor moderne kunst in de oude Citroëngarage.

"Het was voor mij niet langer mogelijk om de administratieve kant van de zaken alleen te beheren. Daarom is de stichting op zoek gegaan naar iemand die mij hierin kan bijstaan"

Yves Goldstein, projectverantwoordelijke bij Kanal

“Het is niet zo dat Leconte nu ook de functie van directeur-generaal zal vervullen. Het was in deze beslissende fase van het project voor mij niet langer mogelijk om de administratieve kant van de zaken alleen te beheren. Daarom is de stichting op zoek gegaan naar iemand die mij hierin kan bijstaan. Pas aan het einde van de werken, die voorzien zijn in 2022, zal er op zoek gegaan worden naar een directeur-generaal. ”

Zelf weet de oud-kabinetschef van Vervoort nog niet of hij daarvoor zal solliciteren. “Voorlopig blijf ik actief als projectverantwoordelijke van Kanal. Het is niet uitgesloten dat ik mij kandidaat stel voor de job als directeur-generaal, maar dat is vandaag nog niet aan de orde.”

'Aanwervingsprocedure is correct verlopen'

De keuze voor Leconte, die nu actief is als kabinetschef bij minister Gosuin (Défi), lokte bij Brussels parlementslid Cieltje Van Achter (N-VA) gisteren heel wat kritiek uit. Het bewijst volgens haar dat vooral de juiste politieke kleur een grote rol heeft gespeeld.

Goldstein weerlegt die kritiek. “De zoektocht naar een secretaris-generaal is verlopen op een manier die vergelijkbaar is met aanwervingsprocedures bij andere instellingen van openbaar nut."

"De termijn van twee weken is gebruikelijk en in die tijd hebben 50 sollicitanten zich aangemeld voor de job. Samen met een onafhankelijk selectiebureau heeft een professionele jury van vier personen zich gebogen over de kandidaturen. Beide vonden Leconte de geknipte man voor de job.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Kanal , Yves Goldstein , Jean-François Leconte

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni