Grouwels overweegt beroep tegen Havenlaanvonnis

© brusselnieuws.be
07/10/2011
Minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) overweegt beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de milieurechter in het Havenlaandossier. Ze laat ook weten dat de bouwvergunning nog niet verstrijkt op 8 oktober. De vergunning is immers geschorst door een recent beroep bij de Raad van State.

In een persbericht laat minister Grouwels weten de financiële en juridische gevolgen van de uitspraak van de milieurechter te bestuderen. Volgende week brengt ze samen met staatssecretaris van Stedenbouw Emir Kir (PS) verslag uit aan de ministerraad. Beroep aantekenen tegen het vonnis van de milieurechter behoort zeker tot de mogelijkheden.

Want die uitspraak heeft ook een grote precedentwaarde voor andere stedenbouwkundige procedures. "Voor een stedenbouwkundige vergunning voor de herinrichting van een weg zal voortaan steeds een milieueffectenrapport en een uitgebreide motivering in rekening gebracht moeten worden," zegt Grouwels. "Dit dreigt de stedenbouwkundige procedures nog te verlengen met meerdere maanden."

'Bouwvergunning verstrijkt nog niet'
Overigens verstrijkt de bouwvergunning niet op 8 oktober, zegt de minister. Die is immers geschorst sinds een belanghebbende, vermoedelijk een buurtbewoner, eind september beroep aantekende tegen de vergunning bij de Raad van State.

Voetgangers en fietsers
"Ongeacht welke project finaal uit de bus komt, zal het door dit vonnis helaas nog jaren duren vooraleer deze heraanleg ook effectief gerealiseerd wordt," meent de minister. "Intussen blijft de verkeerssituatie erg gevaarlijk voor voetgangers, fietsers of mensen met een handicap. Om aan deze onaanvaardbare situatie het hoofd te bieden, onderzoek ik maatregelen om op korte termijn de situatie te verbeteren."

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni