Fietserbond: 'Grouwels afgestraft voor Vlaamse standpunten'

© brusselnieuws.be
06/10/2011
De Fietsersbond betreurt de beslissing van de milieurechter om de werken aan de Havenlaan te staken. De plannen van minister van Openbare Werken Grouwels (CD&V) hadden veel aandacht voor de zwakke weggebruiker, zegt ze. “De voordelen zijn ondergesneeuwd door communautair gekrakeel."

De Fietsersbond was voorstander van de plannen van minister Grouwels voor de Havenlaan. "Dit was de beste en meest directe manier om goede en veilige fietsinfrastructuur te verkrijgen. Ook voor voetgangers, gebruikers van het openbaar vervoer en de minder mobielen was er ruime aandacht," zegt Roel De Cleen van de Fietsersbond aan FM Brussel. "Het is nu uitkijken naar een nieuw plan, maar we vrezen dat uitstel afstel zal worden. Het dossier sleept immers al tien jaar aan."

De Cleen begrijpt niet waarom de actievoerders en groene regeringsleden zo sterk vasthouden aan de kasseien. "Kasseien zijn gewoon zeer gebruiksonvriendelijk. We mogen hopen dat het fietspad in hun alternatieve plannen geasfalteerd zal zijn, maar dan nog: steek maar eens met een rolstoel een kasseiweg over. Vreemd dat de ecologische partijen de zwakkeren in onze samenleving zo over het hoofd zien."

De Cleen vindt dat de voordelen van de Havenlaanplannen ondergesneeuwd geraakt zijn, onder meer door communautair gekrakeel. "Ik denk dat mevrouw Grouwels meer afgestraft is voor haar Vlaamse standpunten dan voor haar mobiliteitsstandpunten."

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni