Grouwels: 'Stad aansprakelijk voor gevaarlijke bomen Havenlaan'

Brussels minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) stelt de stad Brussel aansprakelijk voor eventuele schade door elf gevaarlijke bomen langs de Havenlaan. De minister had de Brusselse burgemeester gevraagd om de bomen per politiebesluit onmiddellijk te kappen.

Grouwels baseerde haar vraag op een rapport van het onderzoeksbureau Arboriconseil. Dat concludeerde eind 2011 dat 59 van de 272 platanen best gekapt worden. 11 exemplaren moeten volgens Arboriconseil onmiddellijk tegen de vlakte omdat ze een gevaar vormen voor de weggebruiker.

Burgemeester Freddy Thielemans (PS) wil echter niet op die vraag ingaan, meldt Grouwels in een persbericht. De minister noemt die houding onverantwoord en stelt de burgemeester nu per aangetekend schrijven aansprakelijk. 'De burgemeester vlucht voor zijn verantwoordelijkheid. Deze bomen vormen een echt gevaar voor de gebruikers van de Havenlaan", aldus Grouwels.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is tot op de draad versleten. Het Brussels Gewest wil de straat daarom heraanleggen. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door grootschalige en volgehouden protesten is die heraanleg nooit gestart. In de verschillende plannen van het Brussels Gewest verdwijnen de kasseien en wordt de straat smaller. Er verdwijnen ook heel wat parkeerplaatsen, en de weg wordt veiliger voor voetgangers en fietsers. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest van actiegroepen.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?