Grouwels: 'Stad aansprakelijk voor gevaarlijke bomen Havenlaan'

© brusselnieuws.be
18/04/2012
Brussels minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) stelt de stad Brussel aansprakelijk voor eventuele schade door elf gevaarlijke bomen langs de Havenlaan. De minister had de Brusselse burgemeester gevraagd om de bomen per politiebesluit onmiddellijk te kappen.

Grouwels baseerde haar vraag op een rapport van het onderzoeksbureau Arboriconseil. Dat concludeerde eind 2011 dat 59 van de 272 platanen best gekapt worden. 11 exemplaren moeten volgens Arboriconseil onmiddellijk tegen de vlakte omdat ze een gevaar vormen voor de weggebruiker.

Burgemeester Freddy Thielemans (PS) wil echter niet op die vraag ingaan, meldt Grouwels in een persbericht. De minister noemt die houding onverantwoord en stelt de burgemeester nu per aangetekend schrijven aansprakelijk. 'De burgemeester vlucht voor zijn verantwoordelijkheid. Deze bomen vormen een echt gevaar voor de gebruikers van de Havenlaan", aldus Grouwels.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni