| Een van de gigantische legosculpuren.

Honderd Lego-sculpturen tentoongesteld aan Grote Markt

© Belga
14/10/2022

In een evenementengebouw op de Grote Markt in Brussel opent vrijdag The Art of The Brick, een tentoonstelling gewijd aan monumentale sculpturen gemaakt van Lego. De creaties die worden getoond zijn van de hand van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. Hij had er een miljoen blokjes voor nodig.

De sculpturen van de expo tonen voornamelijk menselijke figuren, maar andere komen de bezoekers mogelijk bekend voor. Zo zijn er replica's van bijvoorbeeld De Sterrennacht van Vincent van Gogh, de Venus van Milo of De Schreeuw van Edvard Munch, alleen steken het hoofd en de handen van de schreeuwende figuur hier uit het schilderij.

De man achter de kunstwerken is Nathan Sawaya, een voormalige advocaat die nooit gestopt is met het spelen met Lego. Door kleur, beweging, licht en perspectief probeert hij verrassende personages en objecten tot leven te brengen. Zijn constructies zijn groots en complex, maar door het gebruik van Lego tegelijkertijd ook speels.

De bezoekers kunnen ook zelf de Lego-kunstenaar in zich oproepen dankzij de duizenden blokjes in de interactieve speel- en bouwzone, of door een van de creatieve workshops te volgen.

Tien jaar na een eerste passage in het Beursgebouw in Brussel is de rondreizende Legotentoonstelling nu terug in de hoofdstad. Daar is schepen van Cultuur en Toerisme Delphine Houba (PS) erg tevreden mee. "De cijfers voor het toerisme zijn aan het heropleven en grote expo's als deze zijn daar vitaal voor", zegt Houba.

The Art of the Brick, vandaag > januari 2023, Grote Markt 5, theartofthebrickexpo.com/brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni