Kompany en 'Abdel en vrai' geven Nederlands aan werkzoekenden

© Actiris

Brusselse werkzoekenden kunnen binnenkort een les Nederlands krijgen van Vincent Kompany. De Rode Duivel neemt voor de tweede keer deel aan een campagne van Actiris die het Nederlands wil promoten bij werkzoekenden.

In het kader van een nieuwe campagne lanceert Actiris, de Brusselse tegenhanger van de VDAB, een wedstrijd. De arbeidsbemiddelingsdienst wil aan de Brusselse werkzoekenden duidelijk maken welke opties er zijn voor mensen die Nederlands willen leren. Zo is er een beroeps- of opleidingstraject bij VDAB Brussel, taalcheques voor lessen Nederlands of Brulingua, een online tool.

Door zes vragen te beantwoorden, kom je te weten welke optie het beste bij je past en maak je kans op een bijzondere prijs. Voor één les zal Vincent Kompany vooraan in de klas staan en lesgeven aan de negen winnaars van de wedstrijd. Hij zal daarbij hulp krijgen van Abdel en Vrai, een bekende Brusselse komiek.

'Te weinig kennis'

Het is niet de eerste keer dat beide Brusselaars meedoen aan een campagne van Actiris. Vorig jaar was er de campagne “J’apprends le flamand avec Vincent”. Die was een succes. Dankzij de campagne vonden vier keer meer Brusselaars hun weg naar een beroepstraject bij de VDAB, die vragende partij is voor meer Franstaligen.

“In Brussel vraagt een op twee vacatures om kennis van het Nederlands, maar die kennis is er te weinig bij werkzoekenden”, zegt de woordvoerder van Actiris Jan Gatz. “Als je Nederlands leert, verdubbel je je kansen op een job in Brussel en daarbuiten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?