'Konijnen' protesteren tegen gevangenis in Haren

haren
© zad de Haren via Facebook
| In de inkomhal van het hoofdkwartier van de Regie der Gebouwen hebben de activisten, verkleed als konijnen, bladeren gegooid.
© zad de Haren via Facebook
| In de inkomhal van het hoofdkwartier van de Regie der Gebouwen hebben de activisten, verkleed als konijnen, bladeren gegooid.

In het hoofdkwartier van de Regie der Gebouwen heeft een zeventigtal activisten geprotesteerd tegen de bouw van de nieuwe gevangenis in Haren. De activisten waren verkleed als konijnen.

In de inkomhal van het hoofdkwartier van de Regie der Gebouwen (RdG) hebben de activisten actie gevoerd door ondere andere met bladeren te gooien. De activisten, verkleed als konijnen, hadden ook een spandoek mee. Daarop stond "rabbits against jail, stop maxi prison" te lezen.

In Haren is de bouw van de grootste gevangenis van het land gepland door de RdG, de bouwheer. De gevangenis zal plaats bieden aan 1.190 gedetineerden. De tegenstanders van de gevangenis vrezen dat zo een grote gevangenis alleen maar negatieve effecten kan hebben op criminaliteit.

Daarnaast klagen de activisten aan dat de biodiversiteit op de Keelbeeksite, waar de gevangenis gebouwd wordt, in het gedrang komt. Volgens hen wordt ook de bron van de Keelbeek vernield.

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?