Kortrijk en Eigenbrakel kandidaat voor Mini-Europa

Kortrijk en Eigenbrakel zijn kandidaat om het themapark Mini-Europa op de Heizel over te nemen. Dat bevestigt eigenaar Thierry Meeùs. Het themapark moet in 2013 verhuizen omdat de stad Brussel andere plannen heeft met de Heizel.

Donderdag lekte al uit dat Geo Verstichel, de woordvoerder van N-VA Kortrijk, al rond de tafel zat met Meeùs om het project naar Kortrijk te halen. "Dat klopt", zegt die laatste. "Er zijn al gesprekken sinds mei, maar het is helemaal nog niet zeker of ons concept aan Kortrijk verkocht wordt."

Ook Eigenbrakel, waar Mini-Europa een plaats zou krijgen aan de Leeuw van Waterloo, en het balkanland Montenegro lijken te azen op de maquettes van de beroemdste gebouwen van Europa.

"Alle opties blijven open", meent de oprichter. In totaal zou Mini-Europa 18 miljoen euro kosten, "maar de maquettes zijn er al en de naam en het merk blijven."

Ook voor het zwembad Océade zoekt Meeùs nog een alternatief.

Mini-Europa en Océade sluiten eind augustus 2013 de deuren, omdat ze moeten wijken voor het Neo-project op de Heizel.

Heizel

De Heizelvlakte zal de volgende jaren ingrijpend veranderen. Alle onze berichtgeving over een van Brussels grootste stedenbouwkundige uitdagingen vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?