Kwart van de woningen in Brussel is overbevolkt

© PhotoNews
| Meer dan een kwart van de Brusselse woningen zijn overbevolkt.

Meer dan een kwart van de Brusselse woningen is overbevolkt. Dat moet blijken uit een onderzoek van het Brussels Observatorium van de huurprijzen. De overbevolking geldt voor privéhuizen als voor sociale woningen.

Meer dan een kwart van de beschikbare huurwoningen in Brussel heeft een kamer te weinig voor het aantal mensen dat er woont. Zes procent van de huurwoningen heeft zelfs twee of meer kamers te weinig. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

Uit een onderzoek van het Brussels Observatorium van de huurprijzen blijkt dat vooral alleenstaande ouders het moeilijk hebben om een woning te vinden die ruim genoeg is. Die zouden het meest op zoek gaan naar een huurwoning die om en bij de 500 euro kost, maar die woningen zijn zelden groot genoeg om ook kinderen in op te voeden.

Bovendien zijn die woningen vaak ook in slechte staat. "De woningen in slechte staat zijn het vaakst die die overbevolkt zijn," klinkt het in het onderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?