La Boum 2: Vijf gerechtelijke aanhoudingen, alle betrokkenen vrijgelaten

© Belga
02/05/2021

De vijf personen die zaterdag gerechtelijk werden aangehouden naar aanleiding van het verboden evenement La Boum 2, zijn intussen vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket.

In het Brusselse Ter Kamerenbos vond zaterdag La Boum 2 plaats, een illegaal feest dat duizenden deelnemers trok. De politie was uren in de weer om het park te ontruimen en pas rond 21.00 uur keerde de rust er terug. Bij die politie-interventie werden 127 personen administratief opgepakt en vijf gerechtelijk, onder meer wegens gewapende weerspannigheid, bedreigingen en verkoop van verdovende middelen. Die vijf zijn intussen vrijgelaten, meldt het Brusselse parket.

"Eén persoon werd zaterdag al verhoord en nadien vrijgelaten, de andere vier zullen op een later tijdstip uitgenodigd worden voor verhoor", zegt parketwoordvoerster Willemien Baert.

Intussen is op sociale media ophef ontstaan over het politie-optreden. "De beelden zullen intern bekeken en besproken worden", reageert politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. "We moeten eerst bekijken binnen welke precieze context dit moet worden geplaatst."

De woordvoerder van L'Abîme, Dave Monfort, wenste zondag dan weer geen commentaar te geven op het gebeuren van zaterdag. "Het is zondag en op zondag werk ik niet", klonk het in een telefonisch gesprek met Belga.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni