De microbrouwerij opent vanaf september haar eigen bar in deze zaal in Be-Here, het voormalige Byrrh-gebouw in Laken

La Source begint brouwerij met eigen bar: ‘Wij schenken rechtstreeks uit de ton’

EDB
© BRUZZ
05/04/2019

Vanaf september opent La Source een microbrouwerij met eigen cafeetje in het bedrijvencentrum voor lokale en duurzame initiatieven Be-Here. Daar wil de onderneming haar klanten rechtstreeks uit de ton bedienen. “We sparen transport en verpakkingsmateriaal uit.”

Mathieu Huygens brouwt al enkele jaren bier samen met zijn vrouw, maar had nog geen eigen brouwerij. Nu wil de Brusselaar een volgende stap nemen: een eigen café openen waar enkel zijn eigen producten over de toog zullen gaan. En dat wil hij meteen op een ecologische manier doen.

“Het is de bedoeling onze klanten zoveel mogelijk rechtstreeks uit de ton te bedienen,” vertelt Huygens aan BRUZZ. “We zullen ons bier ter plekke brouwen en vervolgens vijf tonnen van elk 600 liter installeren. Daarnaast komen er nog eens tien biertaps zoals je die ook in andere cafes vindt.”

Daarmee spaart de brouwer niet enkel het transport uit, maar ook het verpakkingsmateriaal. “Bovendien is het beter voor de kwaliteit van het bier,” legt Huygens uit. “Bier moet zo weinig mogelijk in contact komen met licht en lucht. In een ton gedijt het bier het best.”

Seizoensbier

Huygens wil in zijn nieuwe bar vooral seizoensbieren aanbieden. “Je zal het hele jaar door verschillende bieren bij ons aantreffen,” aldus de brouwer. “We laten ons inspireren door het fruit en de kruiden van het seizoen.”

In september vorig jaar lanceerde La Source zijn eerste biertje via brouwerij Valduc: Epervier IPA. Vorige week tekende Huygens zijn huurcontract voor een zaaltje in Be-Here, het voormalige Byrrh-gebouw in Laken. Daar hoopt hij vanaf september de deuren te kunnen openen en voortaan zelf zijn bieren te brouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , brouwerij , La Source , Mathieu Huygens , Be-Here , Byrrh , ton , bier , seizoensbier

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni