Lidewij Nuitten over 11 juli: 'Feesten brengen mensen samen'

© GR

De Vlaamse feestdag? Ik ben altijd op reis op 11 juli, maar ik zag wel via Facebook dat er van alles op stapel staat in de stad.

Sowieso ben ik groot voorstander van feesten. Ik kwam onlangs aan het De Brouckèreplein en daar kwam muziek door grote luidsprekers waarop mensen salsa aan het dansen waren. Dat soort activiteiten brengt leven in de stad. Het is een cliché, ik weet het, maar feesten brengen mensen samen, het verlaagt de drempel om elkaar te leren kennen, dus daar kan je moeilijk tegen zijn.

Het feest in mijn straat (‘Mijn Straat’ was een rubriek in het VRT-programma Iedereen Beroemd) werd op veel enthousiasme onthaald. De mensen zijn blij. Iedereen kwam mij bedanken, terwijl ik dat feest niet eens alleen had georganiseerd.

En verder: de Franstaligen hebben wellicht ook hun feest in Brussel, dus waarom de Vlamingen niet. Uiteindelijk is Brussel toch de hoofdstad van Vlaanderen, niet?

11 juli 2016

Maandag is het feest. Vlamingen herdenken de Guldensporenslag. Met dank aan Hendrik Conscience. Maar hoe vieren de Brusselaars die dag? We vroegen het aan elf mensen met een mening, van Bart Maddens tot Abou Jahjah. Dat en meer nieuws over de Vlaamse Feestdag vind je in het dossier hieronder.   

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?