Alain Maron (Ecolo), sinds 18 juli 2019 Brussels minister van Milieu, Klimaat, Sociale Integratie, Gezondheid, Energie, Water, Netheid en de Haven van Brussel

| Alain Maron (Ecolo)

Maron wil einde CST zodra barometer geel kleurt

© Belga
23/02/2022

Zodra de coronabarometer overschakelt naar code geel, wil Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) dat er onmiddellijk een einde komt aan het uitgebreide Covid Safe Ticket (CST) in Brussel. Ook Waals minister van Gezondheid Christie Morreale (PS) wil de opheffing van het CST mogelijk maken.

“De ontwikkeling van de gezondheidssituatie is geruststellend,” zegt Maron op Twitter. “Als het volgende Overlegcomité dus beslist om over te gaan naar code geel, zullen wij het nodige doen om een einde te maken aan het CST in Brussel. Ik heb altijd gezegd ‘Geen dag te veel’. Daar werken we aan.”

Het volgende Overlegcomité komt op 4 maart bijeen. De verschillende regeringen van ons land buigen zich dan opnieuw over de coronatoestand, met op het menu wellicht de overgang naar code geel. In die fase komt er een einde aan een hele hoop maatregelen, zoals het gebruik van het CST, dat vandaag nodig is om toegang te krijgen tot de horeca, sportzalen of culturele evenementen.

Ook In Wallonië bestaat het voornemen het CST op te heffen. "Ik heb mijn collega's binnen de Interministeriële Conferentie Gezondheid woensdagmorgen voorgesteld dat het CST kan worden opgeheven zodra code geel wordt bevestigd. Donderdag zal ik de Waalse regering vragen de uitvoeringsbesluiten voor te bereiden die het mogelijk maken die onmiddellijke opheffing door te voeren binnen onze gewestelijke bevoegdheden," legt minister Morreale uit.

De gewesten zijn enkel bevoegd voor het uitgebreide CST, dat van toepassing is voor de toegang tot de horeca, evenementenhallen en sportzalen. Het CST dat nodig is om te reizen, voor grote evenementen en in discotheken is federale bevoegdheid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni