Volgens Brussels gezondheidsminister Alain Maron zal de verplichting van het Covid Safe Ticket (CST) in de loop van de maand maart vervallen. "We zullen dan gelukkig stoppen met het gebruik van het CST," zegt de minister aan BRUZZ.

Nadat het Overlegcomité vorige week besliste om de coronabarometer op oranje te zetten gaan vrijdag 18 februari enkele versoepelingen in. Zo wordt het mondmasker niet meer verplicht in de horeca en zijn dynamische evenementen met een staand publiek opnieuw mogelijk. Maar het CST, de coronapas, blijft wel verplicht in code oranje.

PS-voorzitter Paul Magnette wil dat er tegen begin maart een einde komt aan het gebruik van het Covid Safe Ticket. Ook partijgenoot en burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close vindt dat het tegen dan genoeg geweest moet zijn. Nu spreekt ook Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) zich uit over het einde van het CST.

'Gelukkig'

"Volgens de federale coronabarometer vervalt het CST zodra we naar code geel gaan. Dat zal in de loop van de maand maart ongetwijfeld het geval zijn," zegt Maron aan BRUZZ. "Dan stoppen we gelukkig met het gebruik van het CST."

"Het zal zeker voor april zijn. Ik hoop dat het zo snel mogelijk kan." Voor Maron is het nu tijd om zich voor te bereiden op een leven zonder CST. De pas is sinds oktober 2021 nodig in onder meer horeca en sportzalen. Eerder werd de pas al gebruikt bij grote evenementen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni