Cowboy heeft een tijdelijke showroom met testcircuit aan de Henegouwenkaai

Karim Slaoui, de ondernemer die samen met Adrien Roose en Tanguy Goretti het fietsenmerk Cowboy oprichtte, is op 36-jarige leeftijd overleden.

TV Brussel leerde Slaoui al kennen in 2014 toen hij met enkele vrienden, waaronder Roose, de maaltijdbezorger Take Eat Easy had opgericht. Beide jonge ondernemers sloegen voor de oprichting van Cowboy in 2017 de handen in elkaar met Tanguy Goretti die eerder aan de basis stond van Djump, een toenmalige concurrent van Uber.

Cowboy was een vernieuwend en ambitieus project om “met 's werelds meest verbonden elektrische fiets voor stadsrijders de fiets- en mobiliteitsindustrie te transformeren”. Ze doelden daarmee niet alleen op een stadsfiets in het topsegment, maar ook tegen de laagst mogelijke prijs.

f376f618-karim-slaoui.jpg

Slaoui haalde, zo leert zijn Linkedin, in zijn studentenjaren aan de Université Catholique de Louvain een master in toegepaste wiskunde en doctoreerde vervolgens. Hij was bij Cowboy dan ook verantwoordelijk voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van de fietsonderdelen.

Amper twee jaar na de oprichting van Cowboy werd bij Slaoui een zeldzame vorm van kanker geconstateerd waaraan hij uiteindelijk overleed. Dat schrijft De Tijd.

“Karim was een begaafd ingenieur, een vasthoudende ondernemer en een visionair in elke zin van het woord”, klinkt het donderdag op de website van Cowboy. “Zonder Karim zou er geen Cowboy zijn. We hebben een goede vriend en partner verloren en de wereld heeft een geniale geest verloren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , cowboy , Karim Slaoui

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni