| Vorig weekeinde werd het nieuwe Anderlechtse gemeenschapscentrum De Rinck geopend.

Meer dan 10.000 activiteiten in gemeenschapscentra in 2018

TRO
© BRUZZ
28/03/2019

Afgelopen jaar werden er meer dan 10.000 activiteiten in de 22 Brusselse gemeenschapscentra georganiseerd. De activiteiten telden 430.000 unieke deelnames.

Dat aantal deelnames (niet deelnemers) is gestegen met 7 procent ten opzichte van 2017. De helft van de meer dan 10.000 activiteiten waaraan werd deelgenomen werd, werd georganiseerd door derden. "Daaronder vallen voornamelijk verenigingen en vormingsinstellingen, zoals centra voor volwassenenonderwijs en deeltijds kunstonderwijs", klinkt het in een persbericht van N22 Brussel. "Maar evengoed sportclubs, lokale dienstencentra, burgercollectieven en kunstenaars in residentie."

De Vlaamse Gemeenschapscommissie ziet in de stijgende bezoekerscijfers een argument voor de recente investeringen. Afgelopen jaar werden in Ukkel (Het Huys) en Neder-Over-Heembeek (Nohva) twee nieuwe centra geopend. Vorig weekeinde werd in Anderlecht nog de nieuwe Rinck geopend en op 11 mei wordt in Ganshoren De Zeyp heropend. Ook in Elsene (Elzenhof), Molenbeek (De Vaartkapoen) en Brussel-Stad (De Markten) staan nog verbouwingen gepland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, VGC

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni