Paul Steinbrück (Pool is Cool/Flow)

| Paul Steinbrück (Pool is Cool/Flow)

Meer dan 11.000 zwemmers in openluchtzwembad FLOW

ZM
© BRUZZ
06/10/2021

Ondanks de slechte zomer heeft het nieuwe openluchtzwembad FLOW in Anderlecht 11.000 bezoekers mogen ontvangen in juli en augustus. Dat geeft Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) mee in een antwoord aan parlementslid Stijn Bex (Groen) in de Commissie Brussel. Dalle zegt de organisatie te steunen als ze van mei tot september zouden willen openen.

Het was een succesvolle opening voor FLOW: de organisatie schat het totaal aantal zwemmers deze zomer op 11.000, ten opzichte van een maximumcapaciteit van 12.400. “Met de slechte weersomstandigheden van deze zomer duidt dit cijfer op een grote vraag naar openluchtzwembaden. Brusselaars laten zich duidelijk niet afschrikken door slecht weer”, reageert Stijn Bex.

Op 24 van de 62 dagen waarop het zwembad open was, vonden ook culturele activiteiten plaats, waarvan de toegang gratis was. Ook de voorstellingen in het kader van het Kunstenfestivaldesarts waren met zo’n 400 bezoekers volgeboekt. Voor de filmavonden raamt de organisatie ongeveer 300 bezoekers waarbij de twee eerste avonden volzet waren.

3 maanden langer open

De initiatiefnemer van FLOW, Paul Steinbrück, vertelde in een interview met BRUZZ dat het zwembad volgende zomer eerder wil openen, als ze de financiering rondkrijgen. “Ik steun de organisatie als ze vroeger zouden willen openen en langer doorgaan: van mei tot september”, reageerde Dalle hier op.

“Natuurlijk is het aan FLOW zelf om een dossier in te dienen, maar als het zo ver is, moeten we vanuit de politiek werkingsmiddelen voorzien”, zegt Bex. “De infrastuctuur is er al. Een zwembad langer openhouden kan de capaciteit vergroten, maar vraagt ook meer mensen die zich moeten engageren.”

Minister Dalle erkent dat het voor mensen met een beperking niet altijd even simpel is om in deze tijdelijke constructie te zwemmen en daarom is hij bereid ook extra steun toe te kennen om het zwembad toegankelijker te maken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni