Melkbus is groot succes op Brusselse markten

© Facebook De Melkbus
| De Melkbus brengt verse melk vanuit Dendermonde naar de Brusselse markten
Updated: 04-11-2018 - 17:00

Wie zo nu en dan graag een glas verse melk drinkt, hoeft daarvoor niet meer naar het platteland te trekken. Sinds enkele maanden houdt de Melkbus halt op de Brusselse markten. “Voor enkele euro’s krijg je een halve liter kamelenmelk.”

Sinds 18 maart kunnen bezoekers van de markten in Jette, Schaarbeek, Evere en Laken rekenen op hun wekelijkse portie vers calcium. Bart Van Damme en zijn familie stoppen er immers met hun Melkbus, een bestelwagen boordevol zuivelproducten.

“Ik heb een boerderij met vijftig koeien,” zegt Van Damme aan La Capitale. “De koemelk, rijstpudding, tiramisu en chocolademousse die ik verkoop, komen van mijn eigen boerderij in Dendermonde.”

“De schapen-, geiten- en kamelenmelk die we aanbieden, komen van een boerderij die vlak bij de onze ligt,” aldus Van Damme.

Herbruikbare flessen

Wie trouwe klant van de Melkbus is, hoeft zich overigens niet te veel zorgen te maken om verpakkingsafval. “Wij zorgen ervoor dat de klanten hun gebruikte melkflessen hier gewoon opnieuw kunnen vullen,” aldus Van Damme.

Ook de prijzen zijn toegankelijk, vindt hij. “De dessertjes gaan voor anderhalve euro over de toonbank. Voor twee liter geitenmelk betaal je vijf euro en voor een halve liter kamelenmelk is dat slechts een halve euro meer.”

Elke dinsdagvoormidag is de Melkbus te vinden op het Daillyplein in Schaarbeek, elke woensdagvoormiddag op de markt in Evere, elke zaterdag op het Bockstaelplein in Laken en elke zondag op het Spiegelplein in Jette.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?