| Metrostation Rogier krijgt nieuwe muurschildering

Metrostation Rogier krijgt nieuwe muurschildering

ADD
© BRUZZ
29/08/2022

Brussel Mobiliteit en de MIVB nodigen de omwonenden en gebruikers van het openbaar vervoer uit om hun favoriete werk te kiezen uit verschillende artistieke projectvoorstellen. Stemmen kan tot 4 september.

Na de verfraaiing van de tunnelmonden tussen stations Lemonnier en Zuidstation, van de Vrijheidslaan en de Jettelaan aan Simonis en de Reyerslaan aan Meiser hebben Brussel Mobiliteit, de Stad Brussel en de MIVB enkele maanden geleden aan verschillende kunstenaars gevraagd na te denken over een nieuw project.

Ditmaal gaat het om de verfraaiing van het plafond boven de roltrap ​die leidt naar het metrostation Rogier, op de hoek van de Kruidtuinlaan met de Nieuwstraat, voor de toegang tot winkelcentrum City 2.

Op basis van de 22 ontvangen kandidaturen werden vijf projecten op de shortlist geplaatst en die worden nu aan het publiek ter stemming voorgelegd. Stemmen kan van 29 augustus tot 4 september (middernacht).

Elke van den Brandt (Groen), minister van Mobiliteit en Openbare Werken, is enthousiast: "Het zijn stuk voor stuk prachtige projecten van deze kunstenaars om onze stad nog mooier, levendiger en kleurrijker te maken. De openbare ruimte is veel meer dan een plek waar je gewoon langsloopt, en deze muurschilderingen maken ze meer uitnodigend."

Alle informatie is via deze link raadpleegbaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni