Minstens 55.000 euro schade bij eerste betoging gele hesjes

© Belgaimage
| Beeld van de eerste betoging.

De eerste doortocht van de gele hesjes in Brussel zorgde flink wat ravage, vooral aan Madou. Alleen daar al loopt het prijskaartje op tot 40.000 euro.

De gele hesjes marcheerden afgelopen weekend voor de derde keer door Brussel. Hoeveel schade ze daarbij aanrichtten is nog niet geweten. De ravage is deze keer wel veel minder groot dan bij hun eerste passage op 30 november.

“Na die eerste betoging hebben we voor 55.000 euro vernielingen vastgesteld,” zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ. “Het grootste deel daarvan gebeurde aan Madou, waar ook een werf is. Daar is werfmateriaal vernietigd, maar ook wegsignalisatie en verkeerslichten.”

Ook aan het kruispunt Wetstraat-Regent gingen manifestanten te keer. Het prijskaartje bedraagt er 7.000 euro.

Politiecombi's

Mobiel Brussel diende klacht in tegen onbekenden. De gewestadministratie liet de schade ook zo snel mogelijk herstellen.

Het prijskaartje dat Mobiel Brussel noemt omvat trouwens enkel vernielingen aan de weginfrastructuur. De betogers zetten ook verschillende politievoertuigen in lichterlaaie. De kostprijs daarvan is niet meegerekend in het bedrag dat de gewestelijke mobiliteitsadministratie noemt. Minstens twee politiewagens, die nieuw 30.000 euro kosten, brandden uit. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?