MIVB krijgt Europees label voor 'goede managementpraktijken'

De MIVB krijgt op 28 juni het label «Recognised for Excellence» uitgereikt. De openbaarvervoersmaatschappij haalt vier op een maximum van vijf sterren.

Deze prijs gaat uit van de European Foundation for Quality Management (EFQM) en zijn Belgische vertegenwoordiger Bbest.

"Het label wordt toegekend aan organisaties die zich onderscheiden door het gebruik van een uitstekend managementconcept en door het verkrijgen van uitmuntende resultaten," aldus een persbericht van de MIVB en Bbest donderdag.

"Het gaat niet om een wedstrijd. Bedrijven die zich kandidaat stellen voor dit label worden doorgelicht," vertelt MIVB-woordvoerster Ann Van hamme aan brusselnieuws.be. "Dit gebeurt enerzijds op basis van documenten als ons beheersovereenkomst en het ondernemingsplan. Anderzijds werden onze managers tijdens 42 gesprekken aan de tand gevoeld door assessoren."

Groeien
"We krijgen 4 sterren op een schaal van 5. Dat laat ons toe om nog te groeien," aldus Van hamme. Directeur-generaal Alain Flausch zegt dat de MIVB "heel fier is" met dit label. Een label dat ons sterkt in het gevoerde managementbeleid," aldus Flausch.

Over welke aanbevelingen de EFQM doet aan de MIVB om haar managementspraktijken te verbeteren, laat de MIVB niet echt in haar kaarten kijken. Toch geeft de MIVB volgend voorbeeld: "Hoewel we de opdracht, visie, waarden en ethisch handvest duidelijk communiceren naar het voltallige personeel, wordt het goed begrip ervan en de perceptie momenteel niet gemeten". Daar gaat de MIVB nu iets aan doen.

Het label komt er op een moment waarop het management van de MIVB, en vooral Alain Flausch, sterk onder vuur is komen te liggen naar aanleiding van een uitgelekte interne nota.

De EFQM is een stichting die Europese ondernemingen ondersteunt op het vlak van uitmuntendheid en van kwaliteitsbeheer.

De omstreden MIVB-nota

Begin juni lekte een interne nota van de MIVB uit in de pers. De omstreden nota ‘Visie 2040’ laat zich negatief uit over de Brusselse politieke klasse en de impact van migrantenpolitici. Die zouden de MIVB vooral als werkgelegenheidsbedrijf zien en huiveren voor investeringen in infrastructuur. De nota zorgde voor heftige reacties en MIVB-baas Alain Flausch kwam in het oog van een politieke storm terecht. Wie er het fijne wil van weten kan hier terecht

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?