De Marconi-tramremise van de MIVB

| Tijdens een personeelsfeestje op een warme dag in de stelplaats in Oudergem daagde de man op in short en een onderhemd, in plaats van het gebruikelijke uniform.

MIVB ontslaat chauffeur met neonazi-tatoeage

VT
© BRUZZ - Chris Verhaeghe
29/08/2018
Updated: 29/08/2018 12.26u

De MIVB heeft een chauffeur ontslagen omdat op een personeelsfeestje bleek dat hij verschillende neonazi- tatoeages had. De man werkte 26 jaar voor de openbaar vervoersmaatschappij, maar hield de tattoos al die tijd verborgen.

Tijdens een personeelsfeestje op een warme dag in de stelplaats in Oudergem daagde de man op in short en een onderhemd, in plaats van het gebruikelijke uniform. Op zijn linkerarm prijkte 88, in dikke zwarte cijfers. Die staan voor ‘Heil Hitler’. Daaronder: een zwarte adelaar met gespreide vleugels, het embleem van het Derde Rijk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Zijn collega’s namen stiekem foto’s. Die belandden bij Joël Rubinfeld, de voorzitter van de liga tegen antisemitisme. Hij sprak de CEO van de MIVB erover aan. Kort daarna werd de chauffeur aan de deur gezet. Hij zou verbaasd hebben gereageerd.

'Nooit klachten'

Volgens de MIVB zijn er nooit klachten geweest over de man en beschikte hij over een goed personeelsdossier. "Deze symbolen stroken helemaal niet met de waarden van ons bedrijf. Wij respecteren wel de vrijheid van meningsuiting, maar dit soort tatoeages tonen op het werk is voor ons onaanvaardbaar," zegt woordvoerster An Van hamme aan BRUZZ.

Geen strafrechtelijk onderzoek

Een neonazisymbool dragen is ons land in sommige gevallen strafbaar, wanneer het bijvoorbeeld aanzet tot haat. De man zou dus vervolgd kunnen worden, maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat dat zal gebeuren.

De MIVB laat weten dat ze geen heeft geen klacht ingediend. Ook het parket van Brussel heeft voorlopig ook geen onderzoek geopend op eigen initiatief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni