Moeder en zoon sterven bijna gelijktijdig natuurlijke dood in Sint-Joost

© Google Maps
| In dit huis in de Artisjokstraat werden moeder Nelly (83) en zoon Marcel (59) levenloos aangetroffen.

In Sint-Joost-ten-Node heeft de politie Brussel-Noord woensdag een opvallend dubbel overlijden vastgesteld. Een moeder van 83 en haar 59-jarige zoon werden in hun appartement in de Artisjokstraat levenloos aangetroffen. Volgens het Brussels parket is er geen kwaad opzet in het spel en stierven beiden een natuurlijke dood.

Dat schrijft La Capitale vrijdag en bevestigt het Brussels parket aan onze redactie.

Nelly en haar zoon Marcel lagen al ongeveer een week roerloos in hun appartement. Toen de buren de geur van ontbinding gewaar werden, verwittigden ze de hulpdiensten. Gemaskerde politieagenten stelden het overlijden van moeder en zoon vast.

Hoewel het een verdacht overlijden betreft, zal het parket geen onderzoek instellen of een autopsie laten uitvoeren. "De wetsdokter en het labo kwamen ter plaatse, maar die stelden geen kwaad opzet vast. Er was geen derde persoon betrokken bij de overlijdens", aldus parketwoordvoerder Denis Goeman.

Wat er dan precies gebeurd is, blijft een raadsel. Het parket gaat uit van een dubbel natuurlijk overlijden, mogelijk veroorzaakt door de hitte of door hartfalen. De schock van het overlijden van de ene, kan ook geresulteerd hebben in de dood van de andere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?