zwembad nameche 02
© Bart Dewaele | Het zwembad Louis Namèche in Molenbeek.

Molenbeek bant verantwoordelijke zwemclub na meldingen seksuele intimidatie

Nena Langloh
© BRUZZ
01/07/2022

Een ex-verantwoordelijke van de Molenbeekse zwemclub 'Natation pour Tous' die van seksuele en psychologische intimidatie wordt beschuldigd, mag het zwembad Louis Namèche zes maanden niet meer betreden. Dat heeft het gemeentebestuur beslist.

Vier maanden geleden ontving de gemeente Molenbeek een mail met daarin beschuldigingen over een van de verantwoordelijken van de club. Hij zou zich agressief gedragen hebben en andere leden psychologisch en seksueel geïntimideerd hebben. “We hebben meteen de zwemclub bijeengeroepen,” zegt Rachid Barghouti, woordvoerder van Moureaux. “Toen hebben we afgesproken dat de zwemclub haar activiteiten mocht doorzetten op voorwaarde dat de beschuldigde niet meer naar het zwembad zou komen.”

Daar hield de beschuldigde zich aanvankelijk aan, maar twee weken geleden was hij toch naar het zwembad gekomen, “om boterhammen naar zijn echtgenoot te brengen, die ook voor de club werkt”. Daarom besloot Molenbeek nog verder te gaan en hem zes maanden de toegang tot het zwembad te ontzeggen. “Als hij nu nog naar het zwembad komt, zal het personeel de gemeente en de politie meteen waarschuwen. Zij weten goed over wie het gaat. De politie zal hem dan uit het zwembad verwijderen,” zegt Barghouti. De maatregel gaat vanaf maandag in. “We wilden de activiteiten van de club niet stilleggen, omdat het 600 leden heeft, waaronder heel veel kinderen.”

Of de slachtoffers al officieel klacht hebben neergelegd, kan Barghouti niet zeggen. “We moedigen de slachtoffers wel aan om dat te doen wanneer dat nog niet is gebeurd.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie