De gemeenteraad van Sint-Jans-Molenbeek keurde woensdag een diversiteitsplan goed voor de periode 2019-2021. Met dat plan wil de gemeente inzetten op gelijkheid van kansen en op de strijd tegen discriminatie binnen het gemeentepersoneel.

Volgens een studie voorafgaand aan het plan, zijn vier criteria mogelijk een bron tot discriminatie binnen het gemeentepersoneel van Sint-Jans-Molenbeek: nationaliteit, leeftijd, handicap en gender. Dat schrijft La Capitale.

Zo blijkt dat het aantal personeelsleden met herkomst buiten de EU toeneemt naarmate men de hiërarchie afdaalt, en worden mensen met een handicap slechts in kleine mate vertegenwoordigd binnen het personeel.

Daarom wil het diversiteitsplan actie ondernemen op vier domeinen. Het wil iets veranderen aan de manier van rekruteren, het wil het personeel beter begeleiden, het wil de interne communicatie verbeteren en tot slot wil het plan de doelgroepen beter verwelkomen.

“Het is mijn bedoeling om de diversiteit te versterken binnen de dagelijkse administratie van de gemeente, opdat die dienst ook een weerspiegeling wordt van de maatschappij waarin wij leven,” reageerde burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux (PS) bij La Capitale.

De gemeente zal een samenwerking opstarten met organisaties die reeds met de doelgroepen werken, en er zullen specifieke opleidingen voorzien worden. Het diversiteitsplan zal een eerste evaluatie ondergaan in april 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , diversiteit , Catherine Moureaux , diversiteitsplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni