Molenbeekse school wordt tijdelijk buurthuis

© © SPRB-DMS via www.irismonument.be
| De oude kleuterschool in de Korenbeekstraat wordt een buurthuis.

Het oude gebouw van de kleuterschool Korenbeek krijgt een tijdelijke invulling in afwachting van een renovatie en een definitieve herbestemming. Lokale buurthuizen zullen het gebouw gebruiken, onder begeleiding van de vzw Toestand.

Het vorige gemeentebestuur van Sint-Jans-Molenbeek besliste al dat het oude kleuterschoolgebouw aan de Korenbeekstraat 133 verhuist naar de Toverfluitstraat. Toenmalig schepen voor Leefmilieu Annalisa Gadaleta (Groen) opperde toen al het plan om het gebouw om te turnen tot buurthuis.

Het huidige gemeentebestuur, zonder Groen, gaat verder op die plannen. Het gebouw krijgt, in afwachting van een definitieve herbestemming als buurthuis, een tijdelijke invulling. Verschillende Franstalige en Nederlandstalige verenigingen zullen de ruimte uitbaten. Toestand VZW begeleidt dat proces. Dat meldt huidig schepen voor gemeentelijke eigendommen Jef Van Damme (SP.A).

Het collectief bestaat uit een samenwerking van verschillende vzw’s: Samen Voor Morgen, Toestand, Zonnelied, Communa en Atouts Jeunes. Daarnaast doet het project CoMet mee, dat op zijn beurt de krachten bundelt van VUB, De Welvaartkapoen vzw, Growfunding vzw, Unizo, Fonds Vrije Beroepen, NaMahn, Conectar en het rusthuis Arcadia.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?