Molenbeekse vlogt tegen islamofobie met eigen versie van ‘Balance ton quoi'

© Molem Sisters
| Still uit de clip

Een paar weken nadat Decathlon de 'running hijab' weer uit de winkels haalde, besloot Sara Oualad om de islamofobie en het seksisme dat ze elke dag ondergaat, aan de kaak te stellen. Ze bewerkte daarvoor het populaire Balance ton quoi van Angèle.

Het bedrieglijk zoete nummer van Angèle blijft inspireren. Nadat het al een capsule-collectie voor het goede doel naar voren bracht, blijkt het nummer ook andere Brusselaars met een boodschap tot zingen aan te zetten.

De Molenbeekse Sara Oualad, vlogster en marketing consulente, is aan Nederlandstalige kant vooral bekend van haar reactie na de onlusten op oudjaar. Ze bracht zondag haar eigen versie van het liedje uit, ditmaal gefocust op islamofobie en vrouwenrechten.

65.000 views

De video, die ondertussen meer dan 65.000 keer is bekeken, werd uitgebracht op het Youtube kanaal ‘Molem Sisters’ dat ze runt met haar zussen.

In de video is Oualad te zien terwijl ze door een park loopt met een running-hijab terwijl ze achterna wordt gezeten door passanten. De directe aanleiding voor de clip was de beslissing van sportgigant Decathlon om in Frankrijk running-hijabs van de planken te halen na een “ongeprecedenteerde golf van beledigingen en bedreigingen”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?