MolenGeek bundelt hulpacties Marokko op nieuw platform

MVDH
© BRUZZ
14/09/2023

Het Molenbeekse IT-opleidingscentrum MolenGeek heeft een online platform – Maroc Support – opgericht om de verschillende solidariteitsacties na de aardbeving in Marokko te bundelen en te ondersteunen.

De aardbeving die in de nacht van vrijdag op zaterdag Marokko trof, heeft intussen al bijna 3.000 slachtoffers gemaakt. De ramp bracht ook in Brussel een golf van solidariteit op gang, wat ook MolenGeek niet ontging.

Het doel van Maroc Support is dan ook om de vele solidariteitsinitiatieven onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd het donatieproces te vereenvoudigen. Alle verenigingen worden uitgenodigd om zich bekend te maken en zich te laten opnemen op het platform, waar ze op een transparante manier zullen worden gepromoot en zo ook het vertrouwen van donoren kunnen vergroten.

"We hebben al een overvloed aan prachtige initiatieven gezien als reactie op de tragedie in Marokko", aldus Ibrahim Ouassari, oprichter van MolenGeek. "Onze expertise ligt in technologie en onze missie is dan ook om burgers te helpen deze initiatieven te visualiseren en de verenigingen die ze nodig hebben te steunen." Momenteel staan al vier organisaties waaronder het Rode Kruis op Maroc Support geregistreerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni