Moureaux bespreekt veiligheidsmaatregelen met moskeeën

© PhotoNews
| Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek.

Op maandag nodigde Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) de religieuze vertegenwoordigers van de islamitische eredienst in haar gemeente uit om in aanwezigheid van de politie de nieuwe veiligheidsmaatregelen te bespreken. Die komen er naar aanleiding van de terroristische schietpartij in twee moskeeën van Christchurch in Nieuw-Zeeland.

De vergadering vond plaats in aanwezigheid van de politiecommissarisssen van de politiezone West. Uit het gesprek bleek dat de partijen voorstander waren van een vaste of mobiele aanwezigheid van de politie in de buurt van de moskeeën en de erkende Moslimschool.

“Daarnaast werd ook gewerkt aan de communicatie,” vertelt Virginie Pochet, communicatieverantwoordelijke voor de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, aan BRUZZ. “De religieuze vertegenwoordigers krijgen voortaan een uniek e-mailadres dat hen in contact brengt met de politie in het geval er twijfel heerst over een bepaalde situatie.”

“Bovendien kunnen de religieuze vertegenwoordigers de momenten doorspelen waarop ze veel volk verwachten,” aldus Pochet. “Op die manier kan de politie zich voorbereiden.”

Tijdens de vergadering herhaalde Moureaux dat het geweld tegen moslims iedereens zaak is. “De afschuwelijke gebeurtenissen aan de andere kant van de wereld worden ook hier ervaren. Ik wil onze solidariteit met de slachtoffers tonen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?