MR organiseert zelf uitstapje naar zoo voor Elsense kinderen

© Photo News
| MR-fractieleider in Elsene Gautier Calomne plant een uitstapje naar Pairi Daiza.

Omdat het schepencollege in Elsene besliste om gemeentescholen niet langer op uitstap naar de zoo te laten gaan, organiseren de Franstalige liberalen zelf een bezoek aan dierentuin Pairi Daiza.

Met de klas naar Pairi Daiza, Planckendael of de zoo van Antwerpen? Sinds dit schooljaar kan dat niet meer voor de leerlingen van de Elsense gemeentescholen. Een pedagogische keuze, noemde Elsens schepen van Onderwijs Romain De Reusme (PS) dat. "De dieren worden daar gevangen gehouden."

De beslissing van het schepencollege in Elsene deed veel stof opwaaien. Oppositiepartij MR kondigde een interpellatie aan op de volgende gemeenteraad (30 januari), maar wacht daar niet op om zelf actie te ondernemen. Met de steun van partijgenoot Denis Ducarme, minister van Maatschappelijke Integratie, zet Elsens MR-fractieleider Gautier Calomne zelf een bezoek aan Pairi Daiza op touw.

Uitstap in de lente

Hoe dat in zijn werk zal gaan, moet nog bekeken worden. "Maar het zal in een pedagogische context gebeuren, met aandacht voor dierenwelzijn en het behoud voor diersoorten die met uitsterven bedreigd zijn", aldus Calomne in de krant La Dernière Heure. Hij voegt eraan toe dat de uitstap in de lente georganiseerd wordt voor Elsense kinderen en hun ouders.

Ducarme begrijpt niet waarom het Elsense schepencollege dierentuinbezoeken schrapt uit het scholenprogramma. "Dat is pure discriminatie. Deze kinderen moeten met hun eigen ogen kunnen aanschouwen hoe dier en natuur zich ontwikkelen. Pairi Daiza geeft op vlak van dierenwelzijn en natuurpreservatie steeds het goede voorbeeld."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?