Naamsepoort kreunt onder afval door werken

© Saskia Vanderstichele
| Het vuilnis stapelt zich op in de wijk (archiefbeeld).

Door wegenwerken aan de Naamsepoort kunnen vuilnismannen in sommige wijken al een tiental dagen geen afval meer ophalen. Sommige straten liggen bezaaid met vuilniszakken en ander puin, die de stoep blokkeren en door de hitte een vieze geur afscheiden.

Dat schrijft de krant La Dernière Heure woensdag.

De Stassartstraat en een deel van de Waversesteenweg zijn door de openbare werken niet bereikbaar voor de vuilniswagens van Net Brussel. Het afval van lokale handelaren en bedrijven stapelt zich op, waardoor de stoep versperd is. Ook afvalcontainers blijven overvol staan. Door de hoge temperaturen van de voorbije dagen verspreidt al dat vuil een onaangenaam geurtje in de wijk.

Elsens schepen van Netheid Nabil Messaoudi (PS), die opgroeide in de buurt, kan de situatie niet langer aanzien. "Ik herken mijn eigen wijk niet meer. Het is een drama. We hebben dan ook een spoedoverleg gepland met Net Brussel, want deze situatie is onhoudbaar."

De afvaldiensten laat weten dat er snel vuilnismannen naar de wijk zullen gaan om de achtergebleven zakken op te halen en de bomvolle containers leeg te maken. "Het probleem zou snel opgelost moeten zijn", aldus woordvoerder Etienne Cornesse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?