Nieuwe brandweerkazerne met sportzaal in Anderlecht

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

Het Brussels Gewest start met het ontwerp van een nieuwe brandweerkazerne in Anderlecht. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van zo'n 5.700 m2, waarvan 1.300 m2 voor een nieuwe sportzaal, die ook toegankelijk zal zijn voor buurtbewoners. In 2024 zou de nieuwe kazerne de deuren openen.

De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) heeft donderdag een Europese openbare aanbesteding gepubliceerd met het oog op de aanwijzing van het multidisciplinaire team. De winnaar van de aanbesteding zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de opvolging van de bouw van een nieuwe brandweerkazerne, aangevuld met sportfaciliteiten die open staan voor de wijk.

"Naast een privéfitnesszaal voor de brandweer komt er ook een grotere sportzaal, onafhankelijk van de kazerne en dus toegankelijk voor buurtbewoners", zegt staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels) bevoegd voor Stedenbouw.

(Lees verder na de foto's)

Comfort en efficiëntie

"De site aan de Bergensesteenweg 409 is sinds 7 november 2018 eigendom van de brandweer. Hier komt de Voorpost van de Brandweerdienst (VOPO) die nu gevestigd is in een gebouw aan de Bergensesteenweg 627. De renovatie van dit gebouw zou zeer hoge kosten met zich meebrengen. Bovendien zal de nieuwe locatie meer comfort en efficiëntie bieden, gezien de omvang ervan", licht Smet toe.

De selectieprocedure verloopt in twee fasen. In de selectiefase weerhoudt MSI maximaal 3 tot 5 kandidaten, die een voorontwerp moeten indienen. In de toekenningsfase kiest MSI in samenwerking met de DBDMH en de Gemeente op basis van de voorontwerpen een winnaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?