'Nieuwe parkings op 300 meter van elkaar'

© brusselnieuws.be
10/03/2015

Het Marollenplatform betreurt dat de Stad nu een nieuwe parking wil bouwen op amper 300 meter van een ander gepland project aan het Rouppeplein.

Het Marollenplatform is de drijvende kracht achter het protest tegen het ondertussen ten grave gedragen parkingproject onder het Vossenplein.

De organisatie is weliswaar verheugd dat de parking onder de rommelmarkt er niet komt, er is ook kritiek op het plan voor een alternatieve parking aan de Brigitinnen.

Zo wijst er het platform er onder meer op dat die nieuwe locatie erg dicht bij een ander nieuw parkingproject van de Stad ligt: de ondergrondse parking onder het Rouppeplein.

“Deze nieuwe ondergrondse parking zal nauwelijks 300 meter van het Rouppeplein verwijderd zijn, waar de stad eveneens een nieuwe parking voorziet voor 400 plaatsen. En 600 meter van de parking van de Zavel en het Poelaertplein, waarvan recent nog besloten werd om de capaciteit te verdubbelen (van 500 naar 1000 plaatsen). Toch wel een merkwaardige manier om een politiek te voeren die beweert de druk van de auto’s te willen verminderen!”

Het platform verwondert er zich ook over dat het wijkcontract Jonction/Knooppunt doorkruist wordt door de plannen.

“Zonder enig overleg met de ploeg van het Contract voor een duurzame wijk “Jonction/knooppunt” heeft de Stad Brussel niet enkel het “participatieproces” van deze werking ongeloofwaardig gemaakt maar ook het belangrijkste project van deze werking ten grave gedragen. Dit project bestaat in de vernieuwing van de fundering van de Brigitinnen hetgeen sinds enkele maanden bestudeerd wordt.”

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni