Opruimactie van de Ahmadiyya Moslim gemeenschap in de straten van Dilbeek

Nieuwjaarstraditie: moslimgemeenschap ruimt Dilbeekse straten op

ADD
© BRUZZ
02/01/2020

Het is stilaan een traditie geworden op nieuwjaarsdag: leden van de Ahmadiyya-moslimgemeenschap die de handen uit de mouwen steken voor een jaarlijkse opruimactie. Ze deden dat op nieuwjaarsdag niet alleen in Dilbeek, ook andere steden in Vlaanderen kregen een poetsbeurt.

Voor de Ahmadiyya-moslimgemeenschap is de opruimactie een symbolische start van het nieuwe jaar. Dit jaar werd ze in twintig steden en gemeenten in Vlaanderen georganiseerd. Na het ochtendgebed trokken in Dilbeek zo'n twintigtal leden van de moslimgemeenschap de straat op met grijptang en vuilniszak.

Het doel van deze symbolische actie is om het nieuwe jaar in vrede en harmonie te starten en vooral ook een gebaar van dienstbaarheid. "De schoonmaakacties op de eerste dag van het nieuwe jaar organiseren we in ons land al sinds 2008. Reinheid en schoonheid zijn immers belangrijke elementen van ons geloof. We werken daarom zowel aan de innerlijke als uiterlijke reinheid. De innerlijke reinheid is leven in harmonie zonder enige vorm van discriminatie. Daarnaast is ook de reinheid van de omgeving belangrijk, vandaar de zwerfvuilactie", aldus woordvoerder Mohamed Azfar.

De opruimactie in Dilbeek was een succes: zo'n twintig zakken, gevuld met zwerfvuil, werden ingezameld. Hiervoor werden ze achteraf door burgemeester Willy Segers (N-VA) persoonlijk bedankt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, opruimactie, Dilbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni