Nog geen akkoord over noodopvangcapaciteit

© BRUZZ
| (archiefbeeld) Asielzoekers aan het Klein Kasteeltje

Het federale kernkabinet is het donderdagavond nog niet eens geraakt over noodopvangcapaciteit voor asielzoekers. Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) spreekt wel van "goede gesprekken". De regering bespreekt het dossier op een later moment verder.

De kersverse staatssecretaris gaf dinsdag al aan dat ze binnen de regering zou pleiten voor noodopvangcapaciteit op korte termijn. Dat is nodig om alle asielzoekers die daar recht op hebben opvang te kunnen bieden. Nu hangen de regering stevige dwangsommen boven het hoofd, en daarvoor betalen de mensen geen belastingen, gaf de Moor donderdagmiddag aan tijdens de plenaire vergadering in de Kamer.

Het federale kernkabinet zat donderdagavond nog samen over de kwestie. Een akkoord werd daar nog niet bereikt, maar het kabinet-de Moor spreekt wel van "goede gesprekken". De regering bespreekt het dossier op een later moment verder.

Volgens bronnen zit de federale regering dit weekend mogelijk samen over de pensioenhervorming, al gaf minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) in de Kamer aan dat de deadline daar op 21 juli ligt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?