Onderzoek naar agent die arrestant mishandelt

EDB
© BRUZZ - Belga
21/05/2019

Facebook Brahim Lhichou

Op sociale media circuleert momenteel een filmpje waarin te zien is hoe een man bijzonder hardhandig aangepakt wordt door politieagenten van de zone West. Er is een onderzoek gestart en in afwachting daarvan is een agent geschorst. Burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux (PS) vindt de feiten onaanvaardbaar. “Niets kan deze daad goedkeuren.”

Op de beelden is te zien hoe een man door een agent op de grond wordt gehouden. Een tweede politieagent komt uit zijn wagen en trapt de man enkele keren tegen het hoofd. Nadien krijgt de man nog vuistslagen. Tot slot komen nog andere agenten ter plekke aan. De schoenen van de man worden verwijderd.

De feiten zouden zich hebben afgespeeld tijdens de nacht van 20 op 21 mei in de Pastorijstraat in Sint-Jans-Molenbeek, en werden gefilmd door een inwoner van de straat die liever anoniem blijft, schrijft BX1.

“Deze interventie is onaanvaardbaar,” reageert Moureaux bij BRUZZ. “Niets kan deze daden goedkeuren. Ik vraag dat de agent wordt opgeroepen en er onmiddellijk een sanctie wordt opgelegd. Hij wordt alvast geschorst.”

Volgens de burgemeester ging het om een achtervolging voor diefstal die gestart was in de politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene en die beëindigd werd op het territorium van Molenbeek.

Non-actief

Een politieman van de zone Brussel-West werd door de korpschef inmiddels op non-actief gezet. Dat meldt de woordvoerster van de politiezone aan Belga. De woordvoerster heeft nog geen kennis van een klacht die door het slachtoffer zou zijn ingediend, maar op basis van de verspreide beelden is wel proces-verbaal opgesteld tegen de betrokken politieman en is een intern onderzoek geopend. "Dit soort gedrag is voor ons volkomen onaanvaardbaar", zegt de politiewoordvoerster.

Volgens getuigenissen zouden ook agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene aanwezig zijn gewest. Woordvoerster Ilse Van De Keere meldt dat een onderzoek gaande is naar de feiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Politiezone , West , Catherine Moureaux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni