Actiris

Ontslag directrice Actiris geannuleerd door Raad van State

HD
© BRUZZ
23/11/2019

Een 53-jarige directrice van de afdeling Inspectie werd in 2018 ontslagen omdat ze werken in haar huis had laten uitvoeren door stagiaires van een dienst die Actiris subsidieerde. Maar er werd voor betaald, en de Raad van State oordeelt dat dit dus niet voldoende is om het vertrouwen in de dame in kwestie te ondermijnen, en haar te ontslaan.

Dat bericht La Dernière Heure.

De vrouw had, met behulp van haar toenmalige partner en voormalig coördinator van de dienst, werken in haar huis laten uitvoeren door de sociale tewerkstellingsdienst in Elsene. Die dienst wordt gesubsidieerd door Actiris en wordt gecontroleerd door het departement waar zij aan het hoofd stond.

Maar uit onderzoek bleek dat de tewerkstellingsdienst 683 euro liet factureren voor hun werk. Volgens de Raad van State gaat het dus om een overeenkomst tussen een particulier en bedrijf. Hun argumentatie wordt gestaafd door het feit dat Actiris zelf de prijs voor de werken niet in twijfel heeft getrokken voor de rechtbank. Ook al zouden de stagiaires voor dat geld haar trap opschuren, haar terras aanleggen en een basketbalterrein bij haar hebben gebouwd.

Geannuleerd ontslag

De vrouw werd in eerste instantie ontslagen nadat een anonieme brief de directie van Actiris op de hoogte bracht van de aanleg van het basketbalterrein door de tewerkstellingsdienst. Na een eigen onderzoek besloot Actiris de directrice aan de deur te zetten. Het Brusselse parket opende vervolgens ook een eigen onderzoek voor mogelijke verduistering naar de vrouw.

Het ontslag van de vrouw in kwestie werd nu geannuleerd en Actiris moet nu opdraaien voor de proceskosten. De toenmalige partner van de vrouw werd in 2018 ook ontslagen. Ook hij vecht zijn ontslag aan.

Actiris geeft geen commentaar op rechtzaken, laat woordvoerder Jan Gatz weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Actiris, corruptie, Raad van State, Raad van State

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni