Ook fietser kan maar beter mondmasker op zak hebben

© PhotoNews

Ondertussen is duidelijk op welke plaatsen in Brussel de mondmaskerplicht geldt. Over fietsers is nog maar weinig bekend, al beweegt er heel langzaam wel een en ander.

In Sint-Agatha-Berchem, bijvoorbeeld, hadden ze niet meteen een antwoord klaar, maar men dacht van wel, zeker wanneer je met de fiets aan de hand loopt. En Elsene laat dan weer weten dat de mondmaskerplicht voor iedereen geldt. “Zoals aangegeven door de Federale Overheid, moet u een mondmasker dragen wanneer u zich in een winkelgebied bevindt maar ook op elke drukbezochte plaats, met of zonder fiets,” aldus Noëllia Florez Fernandez van het kabinet van de burgemeester, Christos Doulkeridis (Ecolo).

“De boodschap van bovenaf is onduidelijk wanneer het over fietsers gaat,” aldus Fabrice Cumps (PS), burgemeester van Anderlecht. “Op dit moment is onze prioriteit om te sensibiliseren en waarschuwingen uit te delen. De politie zal hierop toezien. En dan heb ik het over iedereen. Zowel over voetgangers als fietsers.”

Vrijdag deelde David Stevens van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene via Twitter mee dat de mondmaskerplicht vanaf maandag voor iedereen geldt. Ook voor fietsers en burgers die zich met een step verplaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?