Openbare onderzoeken hervatten op 1 juni

© PhotoNews
| Pascal Smet (one.brussels), Brussels Staatssecretaris, belast met Stedenbouw en Erfgoed.

Vanaf 1 juni hervatten de openbare onderzoeken in Brussel. Staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels) heeft de gemeenten daarvan op de hoogte gebracht. Aan de ingreep ging overleg vooraf, aldus Smet, die erop wijst dat bij de onderzoeken afstandsregels zullen gelden.

Er komt een aanpassing van de procedures om de regels van de social distancing te respecteren. Zo kan de raadpleging van het dossier in de kantoren van de gemeentelijke administratie enkel gebeuren op afspraak. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het opvragen van technische uitleg.

Ook binnen de gebouwen gelden uiteraard regels. Zo moet er een fysieke afstand worden bewaard tussen de bezoeker en de ambtenaar en moet er handgel aanwezig zijn in het lokaal dat voorzien is om het dossier te raadplegen. Het dragen van een mondmaker is verplicht.

De openbare onderzoeken die nog niet waren gestart voor 16 maart, zullen voor de volledige termijn worden georganiseerd. De onderzoeken die al aan de gang waren, moeten enkel worden herstart voor de resterende termijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?