Opnieuw getuigenis over poging tot ontvoering door bestuurder taxiplatform

© Heetch

Na de getuigenis over een verkrachting door een valse Collecto-bestuurder heeft de Facebookpagina ULB Confessions een gelijkaardige getuigenis gedeeld. Deze keer zou een vrouw zijn meegenomen door een bestuurder van taxiplatform Heetch. De politie is op zoek naar de persoon die de Facebookpost geplaatst heeft.

Begin deze maand getuigde een ULB-studente op de Facebookpagina ULB Confessions over hoe ze ontvoerd en verkracht zou zijn geweest door iemand die zich voordeed als een Collecto-bestuurder. Met de getuigenis wilde het slachtoffer anderen waarschuwen voor bestuurders met kwaadaardige bedoelingen.

Nu deelt diezelfde Facebookpagina een nieuwe getuigenis. "Ik had na mijn werk een Heetch (een taxiplatform dat op een gelijkaardige manier als Uber werkt, red.) besteld. Die was twee seconden later ter plaatse. Er zat een vrouw achter het stuur, terwijl het volgens de app een mannelijke bestuurder moest zijn, en de nummerplaat kwam ook niet overeen", getuigt de dame anoniem.

"De bestuurder vertelde dat ze haar zieke man verving en ze kende mijn naam en mijn adres. Ik was moe en wilde naar huis, dus vertrouwde ik haar, maar ze heeft me niet naar huis gebracht", gaat de getuigenis verder. "Ze reed naar het Ter Kamerenbos, waar een man ons stond op te wachten. Toen de bestuurder vertraagde, kon ik uitstappen en ben ik weggevlucht."

Politie zoekt getuige

Heetch heeft contact opgenomen met ULB Confessions. "Ons team is geshockeerd door dit bericht en we willen er alles aan doen om te vermijden dat dit nog kan voorvallen", zegt Xavier Zuinen van Heetch aan BX1.

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft nog geen klacht ontvangen, maar is wel op zoek naar de persoon die de getuigenis geplaatst heeft. "We dringen aan om ons altijd onmiddellijk te contacteren. De politie is hier de eerste partner, zodat wij sneller en gemakkelijker een onderzoek kunnen opstarten", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. "Wij hebben hiervoor speciaal opgeleid personeel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?