Opvangcentrum voor migranten breidt capaciteit uit

Het opvangcentrum voor migranten in Haren krijgt 120 extra bedden, waardoor het aantal plaatsen stijgt naar 200. Dat bevestigt Plateforme Citoyenne de Soutien aux Réfugiés.

 Het burgerplatform beheert het centrum in samenwerking met Dokters Van de Wereld. Sinds december vorig jaar kunnen migranten er terecht voor een slaapplaats, maar dat met slechts 80 bedden. Onmiddellijk bleek die capaciteit onvoldoende te zijn. “Elke nacht vangen we hier zeker 120 mensen op”, zegt Mehdi Kassou, de woordvoerder van het burgerplatform, aan BRUZZ.

Daarom heeft Plateforme Citoyenne de Soutien aux Réfugiés besloten om 120 extra bedden te huren, tot minstens april dit jaar. “Wij laten niemand op straat slapen”, vertelt Mehdi verder. Naar eigen zeggen vangt het centrum naast transmigranten ook andere daklozen op.

100 extra plaatsen voor reguliere centra

Ondertussen zitten de reguliere opvangcentra voor daklozen in Brussel helemaal vol. Toch is een uitbreiding van de capaciteit niet nodig op dit moment,  zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van Brussels minister Pascal Smet (SP.A). “Tot nu toe hebben we nog geen daklozen moeten weigeren."

Vorige week moest een nieuwe opvangruimte de deuren openen in de Kazernestraat in Brussel, maar dat is niet doorgegaan. “Met de extra capaciteit in de bestaande centra is er momenteel voldoende plaats”, aldus Dobbels. Het gaat om 100 extra plaatsen die zijn vrijgemaakt in de centra van Samusocial.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?