Winkelen met een mondmasker in Anderlecht

| Winkelen met een mondmasker in Anderlecht.

Overlegcomité beslist: nog geen extra maatregelen

TIP
© Belga
19/07/2020

Nu het coronavirus aan een heropflakkering bezig lijkt, willen de verschillende regeringen in ons land extra inzetten op het laten naleven van de huidige coronamaatregelen. Dat is zondag afgesproken na een Overlegcomité.

De Nationale Veiligheidsraad wordt niet vervroegd en vindt dus nog altijd komende donderdag plaats. Dat er dan toch opnieuw regels worden verstrengd, is niet uitgesloten, klinkt het.

Van nieuwe beperkingen is nog geen sprake. De focus ligt voorlopig op betere naleving van de huidige regels. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) liet na afloop van de vergadering wel blijken dat reizen naar het buitenland nu niet het beste idee is. "Als je nog niet hebt geboekt, blijf dan zoveel mogelijk in België," zei hij bij de VRT.

Minister De Block wees er nog eens op dat er voorlopig geen nieuwe versoepelingen meer op tafel liggen. "We hebben heel wat vrijheid teruggekregen. Laat ons niet alles weggooien door wat zon en een vakantiegevoel," zei ze bij de VRT. Ze kondigde ook aan dat er weer op regelmatige basis persconferenties zullen zijn met een voorstelling van de coronacijfers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, overlegcomité, pieter de crem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni