Sarah Kebbab

Paleis schiet zwangere moeder van vier te hulp die dakloos dreigt te worden

© BRUZZ
14/12/2021

Sarah Kebbab moest eind oktober haar woonst in Anderlecht verlaten. De hoogzwangere moeder van vier vond geen ander appartement en dreigde op straat te belanden. Nu is er steun uit onverwachte hoek: het Paleis biedt zijn hulp aan.

Toen eind juli bleek dat Sarah drie maanden later uit haar woning moest ging ze meteen bij tal van instanties aankloppen: de lokale politiek, het OCMW, ze stuurde zelfs een brief naar het koninklijk paleis. De 30-jarige Anderlechtse met een OCMW-uitkering – en dus een beperkt budget – vond echter geen betaalbare oplossing. Ze bleef dan maar in het appartement wonen, waardoor ze in een procedure voor de vrederechter belandde.

Op 18 november krijgt Sarah geheel tegen haar eigen verwachting post van het Paleis, meldt La Dernière Heure. Chantal Cooreman, die de dienst verzoeken en sociale zaken van het Paleis leidt, deelt daarin mee dat haar dienst enkele weken eerder al een brief heeft gestuurd naar verschillende autoriteiten, na het lezen van een krantenartikel.

"Het raakt me, maar daarmee is er wel nog steeds geen oplossing"

Sarah Kebbab

Het Paleis deelt Kebbab ook mee dat er ondertussen een tweede schrijven is vertrokken, gericht aan een hele rist politici en huisvestingsverantwoordelijken. Die brief is zowel aan de Brusselse staatssecretaris voor Huisvesting gericht als aan de Anderlechtse burgemeester, de directeur van het Brusselse Woningfonds en de voorzitter van het Anderlechtse OCMW.

“Zelf al had ik hen een brief geschreven, ik had niet verwacht dat ik ooit antwoord zou krijgen,” vertelt Kebbab aan onze redactie. “Het raakt me en verschillende van die geadresseerden steunen me nu wel in mijn zoektocht, maar daarmee is er nog geen oplossing. Ondertussen zijn we wel al weer een kleine maand verder en weet ik nog steeds niet waar ik met mijn kinderen kan wonen.”

Kebbab verwacht volgende maand een dochter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni