Pascal Smet: ‘Eerst renovatie Heizelpaleizen, dan congrescentrum Neo’

© Bart Dewaele

In een interview met de krant La Libre Belgique hamert minister Smet (one.brussels), bevoegd voor stedenbouw en internationale handel, opnieuw op het belang van een grondige renovatie van de Heizelpaleizen. “Brussel is de tweede grootste congresstad van de wereld, om dat voordeel te behouden moeten we renoveren”.

De krant interviewde de staatssecretaris tijdens zijn economische missie in China. Volgens Smet moet de renovatie van de Heizelpaleizen prioriteit krijgen over de bouw van het congrescentrum Neo 2.

Daarmee lijkt hij op dezelfde lijn te staan als burgemeester van Brussel-Stad Philippe Close (PS), die in 2018 aangaf op zoek te zijn naar de middelen voor een renovatie. “Stad-Brussel en het Gewest werken nu samen aan het dossier, het is zo dat we vooruit zullen gaan,” preciseert Smet.

Ook een Duitse consultant, het bedrijf JWC, gaf al aan dat de Heizelpaleizen voorrang moeten krijgen op Neo 2. Het bedrijf was door Close aangesteld om het dossier te onderzoeken. Volgens hen moet Brussels Expo, de organisatie achter de Heizelpaleizen, ook een rol krijgen in de bouw van Neo 2.

Vrijdag berichtte BRUZZ al dat de bouw van winkel-en wooncomplex Neo 1 zeker door zal gaan, althans volgens Close en minister-president Rudi Vervoort (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?