© AD/BRUZZ | Het Klein Kasteeltje.

Personeel Fedasil legt donderdag het werk een uur neer

NL
© BRUZZ
19/10/2022

Het personeel van de federale opvangdienst voor asielzoekers zal donderdagmiddag het werk een uur neerleggen en actie voeren aan het opvangcentrum Klein Kasteeltje. Dat doen ze om de “onmenselijke gevolgen” van de opvangcrisis te benadrukken, schrijft vluchtelingenorganisatie Vluchtelingenwerk Vlaanderen op Twitter.

De actie komt er voor alle duidelijk op initiatief van het personeel van het Klein Kasteeltje en niet vanuit Fedasil zelf.

Door een tekort aan opvangcentra zijn veel alleenreizende mannen die asiel aanvragen al een tijd genoodzaakt om de nacht op straat door te brengen. De afgelopen dagen was er af en toe ook geen plek meer voor niet-begeleide minderjarigen en voor gezinnen.

Tussen 12.30 uur en 13.30 uur voert het Fedasil-personeel een symbolische actie aan de deuren van het Klein Kasteeltje. “Zowel directeuren van 35 Fedasil-opvangcentra als medewerkers van Fedasil en enkele grote middenveldorganisaties zullen hier aanwezig zijn,” schrijft Vluchtelingenwerk Vlaanderen op Twitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, fedasil, Klein Kasteeltje, opvangcrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie