| Rogers Delgado-Saez

Petitie tegen onveiligheid rond Vismet

Kris Hendrickx
© BRUZZ
22/09/2018

De onveiligheid en overlast rond de Vismet lopen uit de hand. Dat klagen handelaars en bewoners aan. Afgelopen week was er nog een zware agressie tegen een Europese ambtenaar.

Rogers Delgado-Saez wou maandagmacht net zijn hotel binnenstappen toen een jongeman op hem afstapte, zijn smartphone greep en hem enkele harde klappen verkocht. Dat meldt La Dernière Heure. De Chileen valt op de grond, verliest het bewustzijn en komt pas weer bij in het ziekenhuis.

De agressie tegen de 63-jarige is maar een voorval in een lange rij van incidenten die de voorbije weken en maanden plaatsvonden in de buurt.

Kettingreactie

“Sinds mei zijn er problemen”, vertelt Marc Withofs, voorzitter van het lokale bewoners- en handelaarscomité aan onze redactie. Grote groepen jongeren vieren feest op het plein. Ze zorgen op zich al voor overlast, door het lawaai maar ook door in de buurt hun behoefte te doen.”

Fontein Vismet Sint-Katelijne

| Er wordt ook veel rommel achtergelaten rond de Vismet.

De feestende jongeren trekken drugsdealers aan, die op hun beurt dan weer een magneet zijn voor kleine criminelen, merkte Withofs.

Een zestigtal bewoners en handelaars ondertekende nu een petitie die deze week aan burgemeester Close werd overhandigd. “Die beloofde actie en afgelopen nacht stond er inderdaad een politiewagen op het plein, waardoor er geen overlast was”, zegt Withofs. “Maar de vraag is natuurlijk wat er gebeurt als die wagen daar straks niet meer staat.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Vismet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni