| Tijdens een pilootproject worden mensen op de markt aangesproken om zich te laten vaccineren.

Pilootproject start met vaccineren op markt van Molenbeek

EDB
© BRUZZ
06/05/2021

In Sint-Jans-Molenbeek ging op donderdag een pilootproject van start waarbij bezoekers aan de markt ter plekke gevaccineerd konden worden. Het project is gericht op 65-plussers en mensen met comorbiditeiten die eerder nog niet gevaccineerd raakten.

“Het doel van dit project is om deze mensen te sensibiliseren en hun tegelijkertijd te vragen waarom ze zich nog niet lieten vaccineren,” vertelt de woordvoerster van Inge Neven van de Brusselse Gezondheidsinspectie. “Op basis van die informatie kunnen we dan initiatieven nemen om meer mensen te laten vaccineren.”

Mensen die donderdag op de markt in Sint-Jans-Molenbeek waren, konden zich dus laten vaccineren in een gebouw van de gemeente dat zich vlakbij bevond. Het betreft een initiatief van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek in samenwerking met de GGC, aldus de woordvoerster.

Alle vaccins die donderdag voorzien werden, werden opgebruikt. “Maar het betrof slechts een beperkt aantal vaccins omdat het de eerste dag van het project was en de ploeg nog wat moest oefenen. Normaal gezien zullen nog meer dergelijke dagen volgen.”

20210506 Molenbeek vaccinaties

| De mensen werden meteen gevaccineerd in een naburig gebouw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni