Politie zal shoppers tellen bij in- en uitgang van Nieuwstraat

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 30 november 2020
Updated: 30-11-2020 - 18:35

De Stad Brussel heeft een plan klaar om de heropening van de winkels morgen zo vlot mogelijk, en vooral veilig, te laten verlopen. Naast de traditionele coronamaatregelen zal de politie aan de in- en uitgangen van de winkelstraten nu ook het aantal klanten tellen. Dat moet ervoor zorgen dat de nodige afstand tussen de shoppers behouden blijft.

Met de heropening van de niet-essentiële handelszaken vormt veilig winkelen in de Nieuwstraat de grootste uitdaging. Om dat zo goed mogelijk te monitoren zal de politie aan de in- en uitgangen van de bekendste winkelstraat van de stad het aantal klanten tellen. Op die manier wil de Stad Brussel voorkomen dat de straat verandert in een mensenzee.

Daarnaast blijven de ondertussen gekende coronamaatregelen van kracht. Een mondmasker dragen is verplicht en er geldt een circulatieplan dat duidelijk aangegeven wordt met aanwijzingen op de grond. Nadarhekken scheiden de straat daarbij in twee wandelpaden.

Grote Markt

Het was dit weekend ook over de koppen lopen op de Grote Markt. Heel wat mensen maakten van de gelegenheid gebruik om naar de kerstboom te gaan kijken op het plein. Dat zorgde voor een drukte die de Stad niet langer wil toestaan. De toestroom aan mensen zal daarom, net als in de Nieuwstraat, nauwlettend gemonitord worden en bij een stormloop zal de politie niet twijfelen om de plaats af te sluiten.

Op de Grote Markt wordt drinken, eten en roken verboden. Dat moet voorkomen dat mensen hun mondmasker nog afzetten. Ook wie een foto wil maken bij de kerstboom, moet dat met mondkapje doen. De Stad Brussel zal dagelijks een multidisciplinaire evaluatie houden met alle betrokken actoren en op basis daarvan bijsturen waar nodig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?